Liegveld Lelystad

Wees niet stil, laat je stem horen

Wat kun jij doen? Schrijf je in!

We spreken wel eens mensen die het gevoel hebben dat al het protest toch geen zin heeft. Dit is namelijk niet juist.

Er is veel wat je zelf kunt doen:

1. Stimuleer je lokale partij om de landelijke fractie ervan te overtuigen dat de laagvliegroutes er NOOIT mogen komen.

2. Zorg dat alle informatie boven tafel komt, weet jij dingen die op dit moment heel handig buiten het nieuws worden gehouden? Meld het ons! Wij zorgen ervoor dat de informatie weer wordt verspreid en doorgegeven.

3. Samen staan we sterk. Er zijn op dit moment heel veel mensen bezorgd en heel veel mensen doen daar niets mee behalve dat ze hun handtekening achterlaten in een petitie. We moeten zorgen voor een VEEL grotere zichtbaarheid. Nu is een moment dat de twijfel groeit en dit is het moment om de discussie een zetje in de goede richting te geven.

4. Help ons mee om iedereen wakker te maken door het plakken van stickers en het verspreiden van posters in jouw omgeving. Hier verkrijgbaar

5. Voer ook met de mensen in je omgeving de discussie, laat je niets wijsmaken over economische belangen die er niet zijn. Klik hier om deze uitzending vliegveld- Nederland te bekijken, wees gewaarschuwd het is pijnlijk.

6. Ga niet mee met de trend waarin nonchalant met feiten en de waarheid wordt omgesprongen. Vraag je af in wat voor wereld jij wilt leven en houd je eigen moraal hoog.

7. Meld ALLE klachten die je ook nu al ondervindt van te laag over vliegende vliegtuigen van Schiphol

Meldpunt aanwonenden schiphol (van Schiphol zelf)

http://www.bezoekbas.nl/   Dit is een meldpunt overlast aanwonenden Schiphol…………. doordat er steeds lager gevlogen wordt is het aantal mensen dat direct van Schiphol hinder ondervindt flink gestegen. Als niemand hier klachten over indient dan wordt de suggestie gewekt dat Schiphol verder kan groeien omdat mensen er blijkbaar geen last van hebben. De ervaring leert dat er met de meldingen bij BezoekBas heel weinig gebeurt en dat mensen die heel veel overlast ervaren en de moeite nemen om dit ook te melden worden weggezet als ‘veelklagers’ en ‘aanstellers’

Meldpunt vliegherrie.nl opgezet door mensen die overlast ervaren

Dit is een ander en misschien nog wel belangrijker meldpunt,  Vliegherrie.nl Dit meldpunt is opgezet door omwonenden en het enige meldpunt dat niet wordt georganiseerd door de luchtvaart industrie zelf. Zorg dus dat je bij Vliegherrie in ieder geval je overlast kenbaar maakt dan wordt daar een goede registratie bijgehouden. Met als doel realistische getallen van ervaren overlast kunnen presenteren die niet worden gebagatelliseerd door de industrie.

Zelf meten

De mensen van Schipholwatch hebben een app ontwikkeld waarmee je met je mobiele telefoon vliegtuiglawaai kunt meten en direct laten registreren. Vanaf het moment dat de app verkrijgbaar was (gratis!) is het direct een doorslaand succes geweest.

De app gebruikt een decibelmeter en koppelt het opgenomen geluid aan de ’transponder’ van het vliegtuig wat op dat moment over vliegt. Na het opnemen kun je de resultaten laten wegschrijven naar een database waar alle resultaten van iedereen die de app gebruikt samenkomen. Zodoende kan er een reëel inzicht verkregen worden van de piekgeluiden en overlast veroorzaakt door vliegtuigen. Dit was voorheen niet beschikbaar.

Lees hier meer over de app en de bijbehorende database.

Gratis downloaden
We nodigen je graag uit de app te downloaden (beschikbaar voor iOS en Android) en veel metingen te verrichten. Hoe meer metingen, des te meer gewicht kan er aan de resultaten worden toegekend. Samen sterk.

 

Op deze site vind je verder informatie over: – LaagvliegroutesHet effect op jouw gezondheidZondagsrustDe dubbele agenda van de politiek om vrachtverkeer toe te latenOp wie kan ik komende gemeenteraadsverkiezingen wel stemmenWat kun jij doenDownload posters en stickersInformatie op andere sites

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Liegveld Lelystad

Thema door Anders Norén