Liegveld Lelystad

Wees niet stil, laat je stem horen

Liegveld Lelystad de leugen regeert

Goed dat je ons hebt gevonden!

Liegveld Lelystad is ontstaan vanuit een gevoel van pijn en onmacht veroorzaakt door politieke besluitvorming gebaseerd op volstrekt onjuiste informatie.

Het gevolg is dat we nu een vliegveld dreigen te krijgen waar heel intensief op gevlogen gaat worden. Ze denken nu tot wel 60.000 vliegbewegingen per jaar. Maar ieder aan Schiphol gesteld maximum is tot op heden steeds overschreden.

Tot overmaat van ramp is het de bedoeling dat de vliegtuigen over honderden kilometers in 5 provincies LAAG gaan vliegen.

Dit gebied is zo groot, we hebben we het niet meer over ‘my back yard’ maar we hebben het over het hart van Nederland.

Dit mogen we niet over ons heen laten komen!!

De verkiezingen komen er aan! Dit is de kans om het geluid een keer wel tot in Den Haag te laten doorklinken.

Onze eis is dat er gewacht wordt met het openen van Lelystad Airport totdat het luchtruim opnieuw is ingedeeld.
En als dit pas op z’n vroegst in 2023 kan gebeuren, so be it!
In een keer goed en anders niet!


Groei Luchtvaart van economisch belang?

Gepropageerd wordt dat de groei van Schiphol en de uitbreiding met Lelystad Airport belangrijk is voor de economie van Nederland.
In deze uitzending van tegenlicht wordt dieper ingegaan op deze economische belangen, je kunt hier zien dat het argument economisch belang zwaar overtrokken is:

Herziening luchtruim
Volgens deskundigen is eerst een herziening van het luchtruim noodzakelijk om het gewenste aantal vakantievluchten in de Flevopolder mogelijk te maken. Toch gaat Lelystad Airport in het voorjaar van 2019 al open. Dat is volgens de overheid noodzakelijk om de positie van Schiphol te borgen.
Klik hier om deze uitzending te bekijken, wees gewaarschuwd het is pijnlijk.

Fijne uitleg Arjan Lubach

Zie hieronder de heldere uitleg van Arjan Lubach en zijn gedegen onderzoeks-team over Schiphol dochter Lelystad Airport (van 5 november 2017). Ten tijde van dit fragment dacht men nog dat het om 45.000 vliegbewegingen zou gaan, inmiddels mogen we 60.000 vrezen.

 

En dan deze Briljante bijdrage van de Stichting Red de Veluwe!

 

 

Op deze site vind je verder informatie over:
Laagvliegroutes
Het effect op jouw gezondheid
Zondagsrust
De dubbele agenda van de politiek om vrachtverkeer toe te laten
Op wie kan ik komende gemeenteraadsverkiezingen wel stemmen
Wat kun jij doen
Download posters en stickers
Informatie op andere sites

 

Recente berichten:

20 hours ago
@Marcel_Blind heeft gelijk, ook Olst-Wijhe recht onder de laagvliegroutes. Tabel aangepast. Laagvliegen op Lelystad Airport: Nederland is straks een miljoen vlieggehinderden rijker. De commissie m.e.r. ziet het niet, of wil het niet zien. https://t.co/HLjXViov9q liegveld photo
20 hours ago
Vol er tegenaan mensen!! Laat je door niets ontmoedigen. Laat je horen en laat je zien. Wij helpen met de zichtbaarheid, bestel je posters en spandoeken bij ons: https://t.co/dDeVRXNW29 https://t.co/8twpEGr8X0 liegveld photo
20 hours ago
HoogOverijssel overweegt juridische stappen tegen uitbreiding Lelystad Airport https://t.co/SDy9nOwtR0 #rtvoost https://t.co/9NEV4iBzCV liegveld photo
1 day ago
Niet beginnen zolang er niet meteen normaal hoog gevlogen kan worden. Op #lelystadairport zal njks handhaafbaar blijken zijn, en zeker niet het maximum van 10.000 'tijdelijk' laagvliegen. https://t.co/qpF6WidJ6d

Verder Bericht

© 2018 Liegveld Lelystad

Thema door Anders Norén